Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Duiken van Gili Air
PADI cursus - duiken Gili air

Duiken van Gili Air

Duiken Gili

Op een kleine 2 uur varen vanaf Bali, voor de kust van Lombok, liggen de paradijselijke Gili's. Deze eilanden staan synoniem voor witte stranden en felblauw water dat uitnodigt om een verfrissende duik te nemen. Gili Air is het eiland dat vooral bekend is onder duikers en snorkelaars. Meteen voor de kust ligt namelijk een rif met kleurrijke koralen en vissen die zich graag laten begroeten. Ook de schildpad is er kind aan huis en nieuwsgierig als hij is zwemt hij graag een eindje met je mee.

Wij vonden Gili Air net iets drukker dan het kleine broertje Gili Meno, dat je op een steenworp afstand ziet liggen. Op dit eiland vind je een gezellig duikers sfeertje, zonder dat het massaal is. Na een dag op en onder water schuif je aan in een van de weinige strandbarretjes voor een drankje met de ondergaande zon in het vizier.
Reisduur 6 dagen - 5 nachten

Aanvragen

reisvoorstel aanvragen

Reissom

€ 308,- p.p. bij 2 personen Overnachten 5 nachten in comfortabele bungalow (zie foto's)

Inclusief

overnachtingen met ontbijt

Vervoer

geen
Exclusief vervoer van en naar Gili Air, overige maaltijden, PADI cursus Landkaart kaart van Bali

Dag 1 - Aankomst Gili Air

Met een lokale boot reis je vanaf het grotere eiland Trawangan naar Gili Air en word je op het strand voor je verblijf afgezet. Bij aankomst zie je al meteen hoe helder het water is en de groene bomen steken fel af tegen de blauwe lucht. De witte stranden nodigen je uit voor een relaxed moment op je handdoek. Of zoals wij deden; meteen een sprintje naar het water voor een verfrissende duik.

Op dit eiland wonen meer locals dan op de andere Gili eilanden. De vele bomen maken het vooral ook een groen eiland. Perfect voor een luie dag onder een boom, in de schaduw, met een goed boek. Je slaapt in een sfeervolle ingerichte bungalow op een paar stappen van het strand.
Duiken Gili
Tijdens Duiken Gili

Dag 2 tot 5- Verblijf aan het strand van Gili Air

Na het ontbijt bepaal je zelf wat je gaat doen. Vlak voor het eiland ligt een kleurrijk rif waar je vanaf het strand heen zwemt en meteen kan genieten van de kleurrijke onderwaterwereld. Vergeet dus je snorkelspullen niet. Mocht je die niet bij je hebben dan kan je ze ook huren bij een van de lokale duikscholen. Deze duikscholen bieden een uitgebreid pakket aan duikmogelijkheden rondom de Gili eilanden. Want het halen van je PADI cursussen behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht je dit van plan zijn laat het ons dan weten zodat wij het verblijf op Gili Air met een paar nachten voor je verlengen waardoor je voldoende tijd hebt om de cursus te doen.

Bevalt het eilandleven je goed, dan kan je het verblijf ook verlengen. Wij vonden het leuk om ook de andere eilanden te bezoeken en regelden op het strand een lokaal taxi bootje.

Dag 6 - Gili Air, einde bouwsteen
 

Bevalt het eilandleven je zo goed, dan kan je het verblijf ook verlengen. Wij vonden het leuk om ook de andere eilanden te bezoeken en regelden op het strand een lokaal taxibootje. Vaar bijvoorbeeld naar Gili Trawangan waar je op de fiets een rondje over het eiland maakt. Onderweg stop je bij afgelegen baaien voor een verfrissende duik voor je de boot terug neemt.

Na je verblijf op Gili Air reis je terug naar Bali of ontdek je het nog ongerepte Lombok.

Een kijkje in je accommodatie


 

Klik hier om je reis met bouwsteen samen te stellen
of
om terug te gaan naar het Bali bouwstenen overzicht
Bali online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.