Home > Over ons > Wie zijn wij?
Bali specialist: team

Over Bali online

Bali online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

Bali online is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we diverse hulpprojecten. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma's van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

                          Karin de Bruin

                                     Reisspecialist Bali-Indonesië

Ieder jaar is het weer de vraag: waar gaat de volgende reis naartoe? Alleen al het plannen van de reis geeft me plezier en energie. Bij Riksja Travel word ik op het gebied van reizen iedere dag weer geinspireerd. Het reisconcept met de bouwstenen past goed bij mijn manier van reizen. Ik vind het fijn vind als ter plaatse de hoofdlijnen vastliggen, maar ik wel de vrijheid hou om zelf op ontdekking te gaan. Met veel enthousiasme help ik iedere dag weer nieuwe reizigers om een persoonlijke droomreis samen te stellen.

Bali vind ik een heerlijk afwisselende reisbestemming; fietsen langs de rijstvelden, in een bootje in spanning op dolfijnen wachten, lekker lokaal lunchen in een warung (een restaurantje dat gerund wordt door een lokaal gezin) en met je voeten in het witte zand van de Gili eilanden uitkijken over de helderblauwe zee. Als ik aan ontspanning en lekker eten denk, denk ik zeker terug aan mijn reis over Bali.

 
Ilse - Bali specialist
Tamara - Bali specialist

 Tamara Scheper

Reisspecialist Bali-Indonesië

Ik vind reizen geweldig, al van kleins af aan. Het begon met ontspannende zomervakanties naar Griekenland en Tunesië en culturele stedentrips binnen Europa. Inmiddels ben ik ook het Aziatische continent aan het ontdekken. De vriendelijke bevolking, het pittige eten en het contrast tussen chaotische steden en authentieke dorpjes maken Azië voor mij bijzonder. Mijn ideale reis is een mix van natuur, mij verdiepen in de cultuur en tradities van de locals en ontspannen aan een idyllisch strand.

Indonesië biedt mij zeker die afwisseling in een reis die ik zoek: van de uitgestrekte rijstvelden bij het artistieke plaatsje Ubud, via de kleurrijke snorkelspots bij Pemuteran en het ongerepte Amed op Bali, tot de bekende Borobudur tempel op Java. Zittend tussen de heilige stoepa's, wegdromend bij het uitzicht over mystieke heuvels. ’s Avonds ga ik op zoek naar een restaurant waar reizigers en locals samenkomen voor een Indonesische rijsttafel. Ik kijk nu al weer uit naar mijn volgende reis naar Azië: wanneer kan ik mijn backpack weer pakken?

                           Rommy Lutgendorff

                                    Reisspecialist Bali-Indonesië

Op de lagere school was aardrijkskunde al mijn favoriete vak en de wereldatlas mijn lievelingsboek. Ik kon niet wachten om aan de slag gegaan in de reiswereld en zo ben ik nu bezig met mijn wereldreis.

Azië blijft een fascinerend continent. Mijn ontmoeting met orang oetans in Bukit Lawang, Sumatra zal ik nooit vergeten. Tijdens onze trekking hoorde ik geritsel boven mijn hoofd, en voordat ik het wist kwam moeder orang oetan met kleintje naar beneden geslingerd. Java vond ik verassend afwisselend met mijn becak door de knusse stad Yogyakarta en de indrukwekkende Borodur op de fiets.

Bali is een heerlijk eiland waar de hindoeistische invloeden duidelijk zichtbaar zijn, met de vele tempels. Het berggebied van Munduk vond ik zelf erg bijzonder met watervallen en felgroene rijstterassen.
Rommy - Bali specialist
Omar - Bali specialist

Omar Houwing

Reisspecialist Bali-Indonesië

Op jonge leeftijd vond ik het al geweldig om de vakanties voor het gezin te regelen. Het was dan ook voor de hand liggend dat ik na de middelbare school zou kiezen voor de opleiding toerisme, eerst MBO daarna HBO.

Mijn mooiste reizen heb ik gemaakt naar Indonesië, Maleisië en Thailand waarin de beleving en puurheid een grote rol speelden. Vanwege mijn roots vind ik veel herkenning en een “thuisgevoel” in de Indonesische cultuur. Indonesië is een land met een rijke geschiedenis uit het koloniale verleden en in het straatbeeld zie je nog steeds oude koloniale woningen en kerken. Ook geniet ik van spontane gebeurtenissen. Zo kan ik me nog goed herinneren hoe in de kampung van Kalibaru een jongetje aan het vliegeren was en hij mij zijn vlieger gaf om er ook even mee te zwieren. Indonesië is een bijzonder land met een geweldige natuur en ik kan iedereen aanraden het te ervaren.

                              Laura de Harder

                                                   Supervisor Azië

De keuze voor een toeristische opleiding was voor mij vanzelfsprekend. Na het afronden van mijn studie ben ik aan de slag gegaan in de reiswereld. Ik ben gek op de natuur en houd van de vele culturen die de wereld rijk is. Net als veel mensen ben ik graag op reis en heb ik inmiddels Thailand, Maleisië, Cuba, Indonesië, Amerika en Canada bezocht.
Laura - Bali specialist


Reizen met Riksja travel

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Bali online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Bali.


Bali online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.